Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

6 Νοεμβρίου 2019
20:30
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Yorgos Kazantzis

Συναυλία Γιώργου Καζαντζή

Φωτεινή Βελεσιώτου, Σόνια Θεοδωρίδου, Λιζέτα Καλημέρη
Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης

Ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής παρουσιάζει μια συναυλία εφ’ όλης της ύλης, με αγαπημένα τραγούδια και οργανικά κομμάτια από όλη τη δισκογραφική του πορεία.
Η Κική Δημουλά διαβάζει (βίντεο) τα ποιήματα «Πέρασα», «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», «Μαύρη γραβάτα», «Χαίρε ποτέ», και η ορχήστρα συνοδεύει με τα οργανικά «Ανοιξιάτικη ρομάντζα» και «Ναντίν» από τη δισκογραφική του δουλειά Μικρή σουίτα.
Οι αγαπημένοι τραγουδιστές Φωτεινή Βελεσιώτου, Σόνια Θεοδωρίδου, Λιζέτα Καλημέρη, Γιώργος Νταλάρας και Μίλτος Πασχαλίδης ερμηνεύουν, με τη συνοδεία 12μελούς ορχήστρας, γνωστά τραγούδια του συνθέτη: «Ήτανε αέρας», «Μυστικό», «Χειμωνανθός», «Το πέταγμά σου», «Φωτιά κι αλμύρα», «Σαν καταιγίδα», «Κατάρτι κι ατμός», «Στα μισά του έρωτα βγαίνει ο δολοφόνος», «Μέλισσες» κ.ά. Ενδιάμεσα ακούγονται οι οργανικές συνθέσεις «Βαλς της ουτοπίας» και «Σορόκος».
Η συναυλία κλείνει με τραγούδια του συνθέτη, σε στίχους Μάνου Ελευθερίου από τη δισκογραφική τους συνεργασία, και με τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή, φόρος τιμής στους δύο αυτούς μεγάλους δημιουργούς, με τους οποίους ο Γιώργος Καζαντζής υπήρξε συνεργάτης και στενός φίλος.

Παραγωγή
MUSIC BOX

Share: